1ος Κραυξίδειος αγώνας δρόμου στην ΤΚ Κραννώνα του Δήμου Κιλελέρ

Συνέντευξη τύπου με αφορμή τον 1ο  Κραυξίδειο αγώνα δρόμου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου στην Τ. Κ. Κραννώνα του Δήμου Κιλελέρ δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Γ. Λαδόπουλος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του αγώνα μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα να γίνει γνωστή περαιτέρω η αρχαία Κραννώνα, ένας αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Κιλελέρ. Τόνισε με σαφήνεια ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει κάθε δραστηριότητα που αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και συνεχάρη παράλληλα τους διοργανωτές για την επιλογή τους τα έσοδα που θα προέλθουν από τον αγώνα να διατεθούν στην Ελληνική Αντικαρκινική εταιρεία παράρτημα Λάρισας.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αγώνας δρόμου θα γίνει θεσμός τονίζοντας ότι δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί η αρχαιολογική σημασία της ευρύτερης περιοχής. Ευχαρίστησε εκ παραλλήλου τους συνδιοργανωτές για της επιλογή τους τα έσοδα από την εκδήλωση να διατεθούν στην Ελληνική Αντικαρκινική εταιρεία παράρτημα Λάρισας η πρόεδρος της οποίας Ρ. Σουλτούκη, αφού ευχαρίστησε θερμά τους συνδιοργανωτές για την επιλογή τους, απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους αγώνες και  τόνισε με έμφαση ότι τα χρήματα από τον αγώνα θα διατεθούν στο πρόγραμμα στήριξης των αδυνάτων ασθενών.

Ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ  Θεσσαλίας  Κ. Καλαμπαλίκης εξήρε την πρωτοβουλία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ένας αγώνας δρόμου εκτός του ότι αναδεικνύει στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς ενός τόπου προωθεί και το ανθρωπιστικό έργο.

Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας Απ. Γούλας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμμετοχή των αθλητών θα είναι μεγάλη και ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την πρωτοβουλία τους.

Να αναφερθεί ότι συνδιοργανωτές του 1ου Κραυξίδειου αγώνα δρόμου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Κιλελέρ, η ΤΚ Κραννώνα,  ο σύλλογος γυναικών Κραννώνος, ο σύλλογος μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας και η ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Στην συνέντευξη τύπου έλαβαν επίσης μέρος ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Κιλελέρ Κ. Φιλιππούλης, ο πρόεδρος της ΤΚ Κραννώνα Κ. Τσιαγκλάνης και η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Γ. Ψωμουλιά.