Επίσκεψη του περιφερειάρχη Κ. Κων/νου Αγοραστού στον Αρχαολογικό Χώρο Κραννώνα.

Το χώρο της Αρχαίας Κραννώνας - σημαντικής πόλης της Πελασγιώτιδας, πού άκμασε κυρίως κατά τους αρχαϊκούς και κλασικούς χρόνους (6ος - 4ος αι. π.Χ.) - στο Δήμο Κιλελέρ επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων/νος Αγοραστός συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Κιλελέρ Αθανάσιο Νασιακόπουλο και την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια.

 Ο κ. Αγοραστός ενημερώθηκε από την κ. Σδρόλια και τον προϊστάμενο του τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας, αρχιτέκτονα μηχανικό Δημήτριο Καραγκούνη, για το σημαντικό ανασκαφικό έργο που επιτελέστηκε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και τα αξιόλογα ευρήματα που εντοπίστηκαν (θολωτός τάφος, πυραμιδοειδείς τάφοι, Ελληνιστική οικία) ενώ τέθηκαν επί τάπητος οι επόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

Από την δική του πλευρά ο Δήμαρχος Κιλελέρ αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που δίνει ο Δήμος στο πολιτιστικό του απόθεμα και, αφού ευχαρίστησε τόσο την Περιφέρεια όσο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων για τις μέχρι τώρα συμβολή τους, ζήτησε επιπλέον να γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα στον αρχαιολογικό χώρο γεγονός που θα συμβάλλει στην ανάδειξη των ευρημάτων αλλά και στην αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής.

Κατά την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, παρίσταντο επίσης  ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κων/νος Φιλιπούλης, ο δημοτικός Σύμβουλος – πρόεδρος της ΚΔΕΚ Αχιλλέας Χατζούλης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κραννώνα Κων/νος Τσιαγκλάνης, ο προϊστάμενος του τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Κιλελέρ Κων/νος Νταμπεγλιώτης και η Δημοτική Υπάλληλος και Πολιτισμολόγος Στυλιανή Πασαλίδου.

Μετά το τέλος αυτοψίας στον αρχαιολογικό χώρο Κραννώνα, ακολούθησε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο του Κραννώνα, όπου τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών του χωριού παρουσίασαν τα εκθέματα και τις δραστηριότητές τους συνοδεία πλούσιας ποικιλίας τοπικών – παραδοσιακών γεύσεων.

 

Κατηγορία Δελτία Τύπου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Αρχείο με χρήσιμους

συνδέσμους σε φορείς

του Δήμου Κιλελέρ και

της πολιτείας.

 

Περισσότερα

 

 

Ο.Π.Α.Π. ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Αντιδήμαρχος : Αχ. Χατζούλης

Εθνάρχου Μακαρίου 4 Νίκαια

410 05

(+30) 2410 922122

(+30) 2410 922122

opapkileler@gmail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER :

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31