Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/opapkile/public_html/templates/jm_creatrix/core/classes/menu.php on line 60

Συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών.

Η Παιδική Χορωδία των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ, τόλμησε και πάλι φέτος με αξιώσεις να υπερβεί τα γεωγραφικά σύνορα του Δήμου για 2η σχολική χρονιά και να γίνει πρέσβειρα τους στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών στη Νάουσα Ημαθίας στις 29 - 4 - 2017.     Αυτή τη φορά όμως όχι σε συνάντηση ομόβαθμων δημοτικών σχολείων όπως πέρσι στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, αλλά σε συνάντηση που με απόλυτη επιτυχία οργάνωσε και περάτωσε ο επαγγελματικός σύλλογος "εν CANTO" με την επιχορήγηση του Δήμου Η.Π.Νάουσας και Καλλιτεχνική Διευθύντρια την αξιόλογη και γνωστή στο χώρο κυρία Δήμητρα Μητρέντση.

   Στη συνάντηση αυτή τα 9 από τα 15 σύνολα ήταν Ωδείων & Μουσικών Σχολών και τα 6 μόνο μαζί με του Σχολείου της Νίκαιας, Δημοτικών Σχολείων.      Η χορωδία, σε διδασκαλία & διεύθυνση της μαέστρου & μόνιμης μουσικού  κυρίας  Άσπας Αγοραστού ερμήνευσε στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Νάουσας συνοδεία ορχήστρας, 4 τραγούδια που ήταν κατά σειρά εμφάνισης τα: Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι & Περιμπανού του Μ.Χατζιδάκι, Hijo de la luna του Hose' Maria Cano, και Vois sur ton chemin, από το μιούζικαλ <<Τα παιδιά της χορωδίας>> του Β.Coulais.                                                    

Το 1ο τραγούδι, με σολίστ τις μαθήτριες της στ' τάξης  Αίγλη Παπαδημητρίου και Μαρία Ξιώνη, απέσπασε με το άνοιγμα του προγράμματος το θερμό χειροκρότημα της κατάμεστης αίθουσας του θεάτρου, καθώς και τα υπόλοιπα, με το τελευταίο να εκδηλώνεται ταυτόχρονα η ικανοποίηση του κοινού για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ενός απλού, δημόσιου, δημοτικού σχολείου.

 Στο τέλος της ημέρας όλες οι χορωδίες μαζί και με το σύνθημα <<Μια πόλη μια φωνή >> τραγούδησαν ένα κοινό τραγούδι: το " Άσπρα Καράβια" των Γ.Σπανού & Σ.Σκίπη

Η συνάντηση δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά είχε ως στόχο και σκοπό να προαγάγει το καλό και ποιοτικό χορωδιακό τραγούδι. Έτσι, δεν υπήρξαν βραβεία και διακρίσεις χορωδιών (κάτι που δίνεται σε διαγωνισμούς) σ' αυτή τη συνάντηση, παρά μόνο ευμενή σχόλια και απονομές αναμνηστικών, όπως έλαβε και η Παιδική Χορωδία του σχολείου της Νίκαιας.                                                                                                                  

 Σε αυτό το σημείο θέλουμε ενθέρμως να ευχαριστήσουμε, όλο το Δ.Σ.του "Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων" του σχολείου μας ,για την αμέριστη ηθική και οικονομική του στήριξη και ειδικά την πρόεδρο κυρία Λία Κουλίζη-Αναστασοπούλου, που συνέβαλε τα μέγιστα στην πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού. Στη συνέχεια να ευχαριστήσουμε τη διευθύντρια, κυρία Δώρα Ιωακείμ και τους δασκάλους κ.κ.Σπύρο Καλέτσιο και δημοτικό σύμβουλο Κιλελέρ-πρόεδρο της "Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας",  Βάσω Πιλάτου και πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας,   Δημήτρη Μπαντούλη,  Κώστα Ξυδούλη και Ελένη Μπαντούλη, που πίστεψαν στην πολιτιστική και πολιτισμική δημιουργία και μας συνόδεψαν με χαρά στη Νάουσα, εκτός ωραρίου τους. Τις ευχαριστίες μας, επίσης, να εκφράσουμε στη διεύθυνση και τη διοίκηση της Μουσικής Σχολής Νίκαιας που ευγενικά μας παραχώρησαν αίθουσα και μουσικά όργανα για τις πρόβες μας μέσ' το Πάσχα και τις καθηγήτριες της Σχολής : Αντιγόνη Τσιπλακούλη (πιάνο) & Ευαγγελία Ζαπίτη (ακορντεόν) για την ουσιαστική βοήθεια που προσέφεραν συμμετέχοντας στην ορχήστρα, όμως και στους γονείς των παιδιών και τους οδηγούς των 2 λεωφορείων, εκ των οποίων οι μεν πρώτοι μας συνόδεψαν, οι δε δεύτεροι μας μετακίνησαν με ασφάλεια.

Να σημειώσουμε εδώ πως η χορωδία συστάθηκε το 2014, στα πλαίσια της καλύτερης και πιο κατανοητής πρακτικής εργασίας στο μάθημα της μουσικής, αλλά και των αναγκών των γιορτών του σχολείου, όποτε αυτό χρειάστηκε από την καθηγήτρια και μαέστρο Άσπα Αγοραστού. Πήρε μέρος στις σχολικές γιορτές  Χριστουγέννων, και Λήξης του Σχολικού Έτους καθώς και στη γιορτή του "Συλλόγου Νεολαίας Νίκαιας" το έτος 2016. Το σχολ. έτος 2015-2016 πήρε μέρος στην 21η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης και φέτος στη 2η Συνάντηση Παιδικών & Νεανικών Χορωδιών στη Νάουσα.

Στη χορωδία πήραν μέρος κατ' αλφαβητική σειρά :                                                                                                                                       

Ακρίβου Κ., Αποστολακόπουλος Σ., Αράπη Α., Ασταρλή Ι., Ασταρλή Χρ., Βασιλείου Φ., Βενουζίου Ε., Γεωργιλά Χρ., Γκιγκιούλη Α., Γκιγκιούλης Β., Ζάχος Α., Ζιαβλιάκη Α., Καραλαριώτη Δ., Καραλαριώτη Κ., Κατσέλος Β., Κορέλη Μ., Κουκουτιανός Κ., Κουλιόπουλος Α., Λυμτιούλη Α., Μαλαχτάρη Ε., Μάντση Μ., Μανωλόπουλος Λ., Μητρακούλης Θ., Μηχαλέ Τ., Μπαλανίκας Θ., Μπαλταγιάννη Φ.,  Μπαντούλη Δ., Μπρούζα Δ., Μωραίτη Μ., Νικολάου Ε., Ντέκας Α., Ξιώνη Μ., Παναγούλης Ν., Παπαβασιλείου Χρ., Παπαδημητρίου Β., Πατσιούρα Ρ., Σουλιώτης Γ., Σώκου Ε. Τζιώρα Ξ., Τόσκα Α., Τσαμτσαρίδου Σ., Χαδέλη Κ.

 Στην ορχήστρα έπαιξαν οι μαθητές : Ξυδούλη Β., Χαρισούλη Α., Τσιάρα Σ., (φλάουτο),   Γεωργιλά Χρ., Γκιγκιούλη Α., Μπαντούλη Δ., Παπαβασιλειου Χρ., (αρμόνιο),   Κουλιοπούλου Α., Μπλιάτσιου Α., Παπαδημητρίου Α.,   (κιθάρα) 

και  οι καθηγητές : Ε.Ζαπίτη (ακκορντεόν),   Α.Τσιπλακούλη (πιάνο)   Γ. Κουλιόπουλος (κοντραμπάσο)

  Η επεξεργασία και η ενορχήστρωση των κομματιών έγιναν από τον  συνθέτη  και καθηγητή της Μουσικής Σχολής Νίκαιας και του Μουσικού Σχολείου Λάρισας Μανώλη Καμπούρη.

Κατηγορία Δελτία Τύπου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Αρχείο με χρήσιμους

συνδέσμους σε φορείς

του Δήμου Κιλελέρ και

της πολιτείας.

 

Περισσότερα

 

 

Ο.Π.Α.Π. ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Αντιδήμαρχος : Αχ. Χατζούλης

Εθνάρχου Μακαρίου 4 Νίκαια

410 05

(+30) 2410 922122

(+30) 2410 922122

opapkileler@gmail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER :

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31