«Κλάξον, Τρομπέτες και Πλάκες" του Ντάριο Φο από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κιλελέρ - Θεατρική Ομάδα Νίκαιας.

Το δεύτερο έργο που θα παρουσιαστεί φέτος από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κιλελέρ - Θεατρική Ομάδα Νίκαιας είναι το έργο «Κλάξον, Τρομπέτες και Πλάκες» του Ντάριο Φο, την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαΐου και ώρα 9.15 μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας.

 «Ο Αντόνιο, αφελής και σκαμπρόζος εργάτης στη FIAT, και το αφεντικό του, ο αδίστακτος και κυνικός Τζάννι Ανιέλι, ενώνουν το χάσμα που τους χωρίζει μέσα από μία απίστευτα κωμικοτραγική υπόθεση. Το κουβάρι καλούνται να ξεμπλέξουν ο politically correct ψυχίατρος γιατρός πλαστικός χειρουργός , ο μυστικός αστυνομικός, το alter ego του ο ανακριτής, μία σύζυγος και μία ερωμένη. Και τελικά ο Αντόνιο είναι ο Ανιέλι ή ο Ανιέλι ο Αντόνιο ή κανένας δεν είναι κανένας...»

Μια δυνατή πολιτική φάρσα που φωτίζει με καυστικό και ανατρεπτικό χιούμορ την πολιτική εξουσία, την οικονομική παντοκρατορία και την τρομοκρατία. Το έργο του Ντάριο Φο Κλάξον, Τρομπέτες και Πλάκες, 25 χρόνια μετά, παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ, απόλυτα προφητικό για την τωρινή παγκόσμια εξέλιξη των πολιτικών και κοινωνικών πραγμάτων, τους φόβους και τη λειτουργία των σημερινών κοινωνιών, την παρουσία και την απουσία του πολίτη από τις αποφάσεις που τον αφορούν. Το καυστικό και ανατρεπτικό χιούμορ του, σατιρίζει και αποκαλύπτει καίρια πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα, "ανακρίνοντάς" τα μέσα από τη φάρσα, την πλάκα, το γέλιο και το κομφούζιο.

Η σκηνοθεσία είναι του Άκυ Μητσούλη.

Μουσική επιμέλεια και βοηθός σκηνοθέτη  Πατρούλα Χριστοδούλου

Σκηνικά - κοστούμια Ελένη Κυράτσα

Κατασκευή σκηνικών Γιάννης Χονδρονάσιος 

Μακιγιάζ Εύη Δανιλούλη

Κομμώσεις Λυδία Κυριαζή 

Βοηθός Μακιγιάζ Περσεφόνη Καρανίκα

Σχεδιασμός Αφίσας Γιάννης Τσανίδης

Φωτογραφίες Βασίλης Πάτσιος

Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης οι : Έλενα Κυράτσα , Δημήτρης Κατσαούνης , Βίκυ Κουκουλιάφκα , Γεωργία Ράπτη , Λία Κουλίζη - Αναστασοπούλου  , Χριστίνα Τόγκα , Νίκος Ζαβλιάκης , Θάνος Σακελαρίου , Τιμολέων Χατζητσοπάνης και Παναγιώτα Χατζητσοπάνη.

Κατηγορία Δελτία Τύπου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Αρχείο με χρήσιμους

συνδέσμους σε φορείς

του Δήμου Κιλελέρ και

της πολιτείας.

 

Περισσότερα

 

 

Ο.Π.Α.Π. ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Αντιδήμαρχος : Αχ. Χατζούλης

Εθνάρχου Μακαρίου 4 Νίκαια

410 05

(+30) 2410 922122

(+30) 2410 922122

opapkileler@gmail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER :

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31