Συνάντηση της Άννας Βαγενά με το δήμαρχο Αθανάσιο Νασιακόπουλο σχετικά με το Μουσείο Αγροτικού Κινήματος στο Κιλελέρ.

Το συντονισμό των ενεργειών σχετικά με την προώθηση του θέματος που αφορά στο Μουσείο Αγροτικού Κινήματος στο Κιλελέρ είχε την ευκαιρία να συζητήσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά με το δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο σε συνάντηση που έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι « η Βουλή των Ελλήνων με την υπερψήφιση της τροπολογίας που κατατέθηκε σχετικά με το Μουσείο Αγροτικού Κινήματος στο Κιλελέρ συνέβαλε καθοριστικά στην έναρξη των διαδικασιών για τη δημιουργία ενός ιδρύματος με εκπαιδευτικό αλλά και ερευνητικό χαρακτήρα. Το Μουσείο ευελπιστούμε να γίνει ένας χώρος όπου η ιστορία του ελληνικού αγροτικού κινήματος θα είναι παρούσα και θα μεταλαμπαδεύεται στις νέες γενιές με σύγχρονα μέσα».

Η κα. Βαγενά τόνισε ότι « το Μουσείο μπορεί να ανανεώσει  το ενδιαφέρον των αγροτών για το Κιλελέρ, που έμεινε ως μοναδικό φαινόμενο αγροτικού κινήματος στην παγκόσμια ιστορία. Ελάχιστα Μουσεία σαν κι αυτό που φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε στο Κιλελέρ υπάρχουν στην Ευρώπη. Εμείς ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε ένα μουσείο ζωντανό με στόχο αφενός μεν να καταγράψει την ιστορία του αγροτικού κινήματος και αφετέρου, σαν ζωντανός οργανισμός, να προτείνει τρόπους μέσα από τους οποίους οι αγρότες να μπορούν να αναβαθμίσουν τα προϊόντα τους».

Παράλληλα η βουλευτής κατέθεσε πρόταση για την ίδρυση, στα πλαίσια λειτουργίας του Μουσείου Αγροτικού Κινήματος, Ερευνητικού Ινστιτούτου για τη μελέτη της αγροτικής ζωής, του αγροτικού πολιτισμού, την εξέλιξη του αγροτουρισμού και την προαγωγή της αγροτικής ανάπτυξης.

Να τονιστεί ότι οι  ενέργειες για το συγκεκριμένο έργο  ξεκίνησαν από το Δήμο Κιλελέρ και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαγενά, σε άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας , το Δημοτικό Συμβούλιο, την Αντιδημαρχία των ΔΕ Αρμενίου - Κιλελέρ αλλά και την Τοπική Κοινότητα του Κιλελέρ. Ανακοινώθηκε τέλος ότι σύντομα ο Δήμος Κιλελέρ θα πραγματοποιήσει ευρεία σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές του νομού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας τεχνικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να προβληθεί περισσότερο ο αρχαιολογικός χώρος στον Κραννώνα.

Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Β. Βισβίκης, Σ. Σωτηρίου και Κ. Φιλιππούλης,οι δημοτικοί σύμβουλοι Ε. Μακρόπουλος, Ι. Μπακαλόπουλος και Ι. Πινάκα οι πρόεδροι των ΤΚ Κιλελέρ και Κραννώνος Α. Κοντογιάννης και Κ. Τσιαγκλάνης, τεχνικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κιλελέρ.

Κατηγορία Δελτία Τύπου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Αρχείο με χρήσιμους

συνδέσμους σε φορείς

του Δήμου Κιλελέρ και

της πολιτείας.

 

Περισσότερα

 

 

Ο.Π.Α.Π. ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Αντιδήμαρχος : Αχ. Χατζούλης

Εθνάρχου Μακαρίου 4 Νίκαια

410 05

(+30) 2410 922122

(+30) 2410 922122

opapkileler@gmail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER :

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31